Calamiteitenservice: 24/7 paraat

Bij gevaarlijke of andere uitzonderlijke situaties is het belangrijk dat er direct actie wordt ondernomen. Bijvoorbeeld bij ongelukken of ter voorkoming daarvan wanneer er een oliespoor op het wegdek ligt. Hiervoor staat Van der Wal altijd paraat.

Onze calamiteitenservice staat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar. Wij zorgen voor een professionele (milieu)incidentbestrijding en beschikken over een professioneel team dat in staat is om met de juiste expertise en snelheid de calamiteit te stabiliseren.

Bij een melding zorgen wij dat er binnen één uur een landelijk bevoegd verkeersregelaar aanwezig is (binnen de Randstad). Met onze herkenbare eerstelijns-voertuigen zijn we ook snel ter plaatse te om schadebeperkende maatregelen te treffen, het (milieu)incident te inventariseren, risico’s in te schatten, gevolgschades te voorkomen en/of te beperken en om overlast voor omwonenden en weggebruikers te beperken.

Vervolgens wordt in overleg met de opdrachtgever een plan van aanpak gemaakt. Daarna kunnen wij de extra benodigde middelen en materialen ter plaatse laten komen zoals botsabsorbers, pijlwagens, reinigingswagens of bezemwagens.

Allerhande werkzaamheden in calamiteiten

image placeholder
  • Olie sporen en andere verontreinigingen opruimen
  • Schade herstel aan wegmeubilair en (geleiderail) constructies
  • Tijdelijke voorzieningen als er schades zijn
  • (storm)schades op hoogte
  • Illegale stort opruimen
  • Drugs afval opruimen
  • Calamiteiten saneringen
  • Incident management

En meer! Heeft u een maatwerkoplossing nodig of een dienst die in de bovenstaande lijst niet voor komt?

  Neem contact op

Direct opruimen illegale stort, drugsafval of oliespoor

Verontreinigingen in de openbare buitenruimte moeten snel en adequaat worden gesaneerd.

Snel maar altijd op een veilige manier en met minimale belasting voor het milieu. Van der Wal beschikt over vakkundige medewerkers en verschillende vuilnis- en reinigingswagens die snel kunnen worden ingezet.

Melding van verontreiniging?

image placeholder
image placeholder

Tijdelijke voorzieningen bij schade

Bij ongevallen of vandalisme wordt vaak schade veroorzaakt. Ook tijdens of na een storm kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Het calamiteitenteam van Van der Wal heeft een mobiele werkplaats om veel schades aan wegmeubilair en (geleiderail)constructies direct te kunnen repareren. Is de schade groter dan zetten we barriers (noodvangrails) en tekstwagens in. Bij stormschade zorgen we voor afzetting voor de publieke veiligheid en mochten bomen gevaarlijk over de weg hangen staan onze groenprofessionals paraat.

Calamiteiten saneringen

Wanneer bij een incident (chemische) vloeistoffen zijn gelekt op het wegdek of in het oppervlaktewater zorgt Van der Wal voor deskundige sanering.

Onder begeleiding van onze bodemdeskundige worden eerst beperkende maatregelen genomen en daarna grondig gesaneerd. Afhankelijk van de locatie gaan we te werk met wegdekreinigers en in geval van schadelijke stoffen in het oppervlaktewater werken we met oliebooms en skimmers. Na het saneren worden monsters genomen die verder worden geanalyseerd. Zo nodig worden peilbuizen geplaatst voor verder onderzoek. Van der Wal zorgt hierbij uiteraard voor verkeersmaatregelen en voor de eventuele herstelwerkzaamheden.

Informeer naar onze werkwijze

image placeholder
image placeholder

Incident management

Onze ervaren en gediplomeerde IM coördinatoren staan 24/7 paraat om snel en adequaat te reageren op (milieu)calamiteiten in de openbare ruimte, op bedrijfsterreinen en op en rond wegen.

Eerst wordt gezorgd dat schade of verontreiniging tot een minimum wordt beperkt en gestabiliseerd. Wanneer de situatie stabiel is zorgen we er voor dat het verkeer of het werk zo snel mogelijk weer door kan gaan. Daarna treffen we (tijdelijke) voorzieningen en zorgen voor het herstellen van de schade.

Samen duurzaam op weg!

Logo Van der Wal RGB

Adres

Dorpsstraat 1
2825 BM Berkenwoude

Info

KvK-nr. 24373260
BTW-nr. NL8159.73.779.B01

VCA