Eikenprocessierups preventie en bestrijding

De eikenprocessierups, ook wel processierups genoemd, is afkomstig uit het zuiden van Europa en werd 25 jaar geleden voor het eerst waargenomen in Nederland. Deze rups kan voor veel overlast zorgen.

De rups heeft brandharen die erg veel jeuk en uitslag veroorzaken. Wij kunnen de eikenrups grondig voor u bestrijden en verwijderen zodat uw gemeente, bedrijf, instelling of vereniging zo min mogelijk schade ondervindt.

Reken nu definitief af met de processierups en/of beperk de overlast! De brandharen van de rupsen zorgen voor irritatie van medio eind mei tot en met augustus, maar ook daarna kunnen brandharen die uit (oude) nesten waaien voor overlast zorgen.

In opdracht van verschillende gemeentes en aannemers zetten wij onze mensen en hoogwerkers in voor preventieve maatregelen en bestrijding. In het rupsenseizoen is het actief bestrijden dagelijks werk en we volgen vooraf bepaalde routes. Wij kunnen ook snel en adequaat reageren bij plotselinge overlast. Indien nodig nemen we ter plekke direct de juiste verkeersmaatregelen en zorgen zo voor een veilige werkplek.

Allerhande werkzaamheden in Eikenprocessierups bestrijding

image placeholder
  • Bevoegde en gecertificeerde medewerkers
  • Inclusief afzettingen of verkeersmaatregelen
  • Snel en adequaat bij overlast
  • Actieve bestrijding
  • Preventieve bestrijding

En meer! Heeft u een maatwerkoplossing nodig of een dienst die in de bovenstaande lijst niet voor komt?

  Neem contact op

Actieve bestrijding

In het seizoen werken we met hoogwerkers en processierupsstofzuigers. Dat werkt milieuvriendelijk, snel en effectief.

Door speciale filters komen de brandharen niet vrij. Onze medewerkers zijn gecertificeerd voor hoogwerkers en dragen beschermende kleding. We zorgen ook voor verkeersmaatregelen en afzetting om overlast te beperken.

Professionele bestrijder nodig?

image placeholder

Samen duurzaam op weg!

Logo Van der Wal RGB

Adres

Dorpsstraat 1
2825 BM Berkenwoude

Info

KvK-nr. 24373260
BTW-nr. NL8159.73.779.B01

VCA